fredag 9 april 2010

2010:99 Skapa med händerna

Tidigt på morgonen var hon ute och vittjade fällorna. Diset svepte in trädkronorna i skimrande rök, men närmast marken var sikten god. Hon var på jakt efter ekorrar i år. Ett ekorrhjärta var mindre än ett kaninhjärta så hon räknade med att hon skulle behöva fler djur i år.

Jaktlyckan hade varit med henne och hon strosade hem på stigen med inte mindre än fyra ekorrarkroppar i ett rep över axeln. Hon kunde fortfarande känna värme stråla ut från några av dem. Hemma skulle hon lägga en vaxduk över bordet och skära upp dem. Med varlig hand skulle hon plocka ut hjärtat utan att förstöra resten av kroppen. Det var ett hantverk som hon med åren blivit allt mer skicklig på. Första året hade verket inte blivit så lyckat, men hon hade skickat det ändå. Ett blodigt konstverk med fem hönshjärtan uppträdda på en taggtråd. Hon hade slagit in det fint och skickat det med bud på dagen ett år efter det att han lämnade henne.

Året därpå hade hon tagit änder. Hon mindes hur svårt det var att bli av med lukten av de döda fåglarna. Förra året tog hon kaniner och skapade sitt mest lyckade verk. Visslande öppnade hon dörren till stugan. Det skulle bli svårt att överträffa kanintavlan, men hon visste exakt hur hon skulle göra!

8 kommentarer:

  1. Vridet och skruvat och mycket bra.

    SvaraRadera
  2. Blodigt och makabert, upptakt till en skräckis.

    SvaraRadera
  3. OJ! Vilken hemsking. Jag blir äcklad men vill samtidigt veta både början och slut.

    SvaraRadera
  4. Oj så himla bra revansch. Ljuvligt hemsk inledning på mer..hoppas jag...:)

    Bättre än att kissa i hans rakvatten.

    SvaraRadera
  5. Urk! Men jättebra skrivet.

    SvaraRadera
  6. Bra! Hemskt ok, men också vackert.

    SvaraRadera